Popradčania na ľade v Kežmarku a ich veľký turnaj v Košiciach

22.07.2008 Poprad

Kežmarok 22. júla (TASR) - Dvadsaťšesť hokejistov vrátane dvoch brankárov sa hlásilo trénerovi Františkovi Hossovi na prvom tréningu na ľade v rámci prípravy HK AquaCity Poprad na nový ročník najvyššej súťaže.
Tá však neodštartovala v domovskej aréne, ale na ľade v Kežmarku, nakoľko popradská je v rozsiahlej rekonštrukcii. Aj preto sa tohtoročný Tatranský pohár uskutoční v závere augusta netradične v Košiciach.
"Tým, že dochádzame na prípravu do Kežmarku, sme museli trochu zmeniť rytmus tréningov z časového hľadiska, pretože prvý máme už o 7.30, druhý popoludní o 15.15 h, " povedal pre TASR tréner Popradčanov František Hossa, ktorý si ako jeden z asistentov staronového kouča Jána Filca v tejto sezóne zasadne aj na reprezentačnú lavičku. "Rešpektujeme takýto stav, našťastie v Kežmarku máme slušné podmienky a vo všetkom nám tu vychádzajú v ústrety. Čo sa týka kádra, je nezmenený, tí chalani, ktorí absolvovali s nami prvú časť "na suchu", sú tu aj teraz. Nevylučujem, že k nejakej zmene by ešte mohlo prísť, ale tá kostra tímu, si myslím, je už uzavretá. "
Aj z dôvodu rekonštrukcie svojej arény pod Tatrami, odohrajú Popradčania prípravné zápasy na ľade súperov. Celkove ich podľa slov F. Hossu majú pripravených 12, prvý zohrajú 29. júla vo Zvolene, ďalší 1. augusta v Liptovskom Mikuláši. Za svojimi súpermi vycestujú aj na Moravu, kde sa stretnú s Vítkovicami, francúzskou reprezentáciou a Brnom. Na 61. ročníku Tatranského pohára v Košiciach (ponesie aj názor Cassovia Hockey Cup) od 27. do 29. augusta budú súperom kamzíkov Vítkovice, francúzsky Rouen a Košice.
 

Vyberte región